YKS’ye Nasıl Çalışılır

YKS’ye nasıl çalışılır? Evde üniversite sınavına nasıl hazırlanılır? Güncel başarı sıralamaları ve 4 yıllık bölüm taban puanları neler? Temeli olmayan biri nasıl ders çalışmalı? YKS Çalışma Programı gibi konularda yardımcı olacağız. Üniversite sınavına hazırlnan biri kesinlikle bu yazıyı okumalı! İlk paragrafta bahsettiğim tüm soruları cevaplayacağım. Haydi yazımıza geçelim!

YKS’ye Nasıl Çalışılır

YKS’ye nasıl çalışılır sorusu her öğrencinin aklına takılır. Özellikle sınava hazırlanmaya yeni başlayan öğrenciler için elzem. YKS hazırlık sürecinde çok çalışmaktan da öte verimli çalışmak önemli. Yazımızda verimli çalışma taktikleri sizleri bekliyor. YKS çalışmaya başlamanın ilk adımı bir hedef belirlemektir. Sayısal, sözel artık kendi alanınız neyse ona göre kendinizi bir hedef koyun. Hangi üniversite bölümünü kazanmak istiyorsunuz? Bu soruyu sorun kendinize. Severek yapacağınız meslekler bulun kendinize. O meslekleri yapmak için hangi bölümleri okumak gerektiğine karar verin. Bunu bitirdikten sonra sıra ikinci aşamaya geçelim.

Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Seçtiğiniz bölümün başarı sıralaması ve taban puanları nedir bunu öğrenelim. Örneğin 4 yıllık bir bölüm için düşünelim. 4 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları linki ile güncel sıralamalara ulaşabilirsiniz. Verdiğim bağlantıdaki site bu konuda en günceldir. Bir çok alanda size rehberlik edecektir. Bölümünüzün taban puanı kaçmış, hangi başarı sıralaması ile gidiliyor öğrendikten sonra sıra bu puanı almak için çalışmaya geliyor. Bu arada bir parantez açıp, umarım hedeflediğiniz bölümün taban puanları kadar net yaparsınız diyorum. Başarılar şimdiden.

YKS Çalışma Programı

TYT Çalışma Programı ve YKS TYT Konuları
TYT Çalışma Programı ve YKS TYT Konuları
YKS Çalışma Programı konusunda da süper bir önerim var. Yukarıdaki görselde olduğu gibi süper bir program keşfettim. Popüler bir sitenin içeriğidir. Siz de biliyorsunuzdur kesin. Öğrenci Kozu TYT Çalışma Programı oldukça meşhur. Bilmeyen ziyaretçilerimiz için bahsedeyim. Dedim. YKS Çalışma programı nasıl hazırlanır diye soranlar mutlaka Öğrenci Kozu nu ziyaret etsin. Yukarıdaki programı ve boş halini pdf olarak indirebilirsiniz. Rehberlik konusunda da yardımcı olacaktır size.

Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Evde çalışmak çok zor olabiliyor. Disiplin zorluğu çekmek ve rehberlik eksikliği herkesin sorunu. Dershane veya kurslara gitmek bu durumda öne çıkıyor. Bu konuda yardım isteyen bir çok kişi var. Ama tanımdan dershaneye git veya gitme tavsiyesinde bulunmak zor. Ama kendi planınıza yapabiliyorsanız ve buna zorlanmadan uyabiliyorsanız sorun yok. Evde sınava hazırlık sizin için kolay olur. Kaynak kitap veya ders notu konusunda sitemizden yararlanabilirsiniz.

YKS Rehberlik

YKS hazırlık rehberliği veya üniversite tercih konusunda desteğe ihtiyacınız olacak dediğim gibi. Bu konuda Öğrenci Kozu ihtiyaçlarınızı karşılar diye düşünüyorum. Güzel rehberlik ve motivasyon yazıları var.

YKS’ye Planlı Çalışmak

Planlı bir şekilde sınava hazırlanmak çok önemli. Örneğin günlük soru takibinizi, çalışma süre takibinizi yapmalısınız. Konu çalıştıkça ne kadar konu çalışmışsınız görmeniz için önemli. Bunun için de kalem defter kullanmak yerine size bir mobil uygulama tavsiye edeceğim.
Öğrenci Kozu ve TYT Konuları
Öğrenci Kozu ve Tyt konuları
Öğrenci Kozu – YKS mobil uygulaması ile sınava planlı şekilde hazırlanabilirsiniz. Deneme sınavı puanı hesaplamadan günlük motivasyon sözüne kadar sizi destekleyecek. İndirmek için google play veya app store da aramanız yeterli. En güzel YKS uygulaması diyebilirim. Kısa sürede çok fazla indirme almazdı yoksa!

Temeli Olmayan Biri Nasıl Ders Çalışmalı

Temeli olmayan biri nasıl çalışmalı
Temeli olmayan biri nasıl çalışmalı
Temeli olmayan biri nasıl ders çalışmalı bilmesi gerek. Çünkü ilk konularda sorun yaşanması üzerine çıkılmasını engeller. Yani bu işe bir bina yapmak gibidir.
Sağlam bir temeliniz varsa gerisini eğik de yapsanız yıkılmaz. Örnek Pisa Kulesi
Çevrenizde çok çalışmadan başarılı olan insanlar bunun en büyük örneği. Temelin ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Peki nasıl temel oluştururuz? İlk önce elinize güncel konu listelerini alın. Şu bağlantıdaki siteden güncel tyt konuları nı bulun: https://ogrencikozu.com/yks-ayt-tyt-konulari/ Sonra bu konuları ilk önce basit bir kitapdan bitirin. Kolay kaynaklar ile temel atacağınız yeri düzenliyoruz. Sonra kolay – orta arası kaynaklar ile temeli atıyoruz. Konu anlatımları, çözümlü örnekler ile kendimizi geliştiriyoruz. Konuyu sadece meb müfredatına uygun şekilde öğrenin. Fazla detaya inmeyin. Müfredat kadar çalışın. Ders kitaplarındaki örnekleri çözebilecek seviyeye erişdiğinizde tamamdır. Sonra keyfe keder zor kitaplarla çalışabilirsiniz. Güzel bir yazı oldu. Sizde böyle düşünüyorsanız bu yazıyı sosyal medyada paylaşın. Biz de gelen istek doğrultusunda yenilerini hazırlayalım.

İlgili Kategoriler

YKS Genel Dosyalar-Çalışma Programları



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir