YKS Çalışmaya Nasıl Başlanmalı, Nelere Dikkat Edilmeli?



YKS Çalışmaya Nasıl Başlanmalı?

YGS ve LYS kaldırılarak yerine getirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 yılı ile birlikte uygulanmaya başlanacak. Değişen sınav sistemi beraberinde ders değişikliğini de getirmiştir. Alan sınavı olarak uygulanacak olan YKS üniversiteye giriş sınavı olarak uygulanacaktır. 2017/2018 eğitim öğretim yılı itibariyle adaylar üniversiteye giriş için iki oturuma katılacaklar. İlk oturumda adayların temel yeterliliği esas alınırken, öğleden sonra uygulanacak olan ikinci oturumda ise lise müfredatını esas alan bilgilere dair bir sınav gerçekleşecek.

2017-2018 yılından itibaren üniversiteye giriş sınavının adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olacaktır. Yeni sistemde adayların akıl yürütme, muhasebeye dayalı sözel ve sayısal bilgilere yönelik sorular, okuduğunu anlama gibi temel yeterliliği esas alınacaktır. Yeni sisteme göre temel yeterlilik testi olan ilk oturum sabah yapılacak olup, bu sınavdan en az 150 almak gerekmektedir. 2 oturum ile birlikte puanı 180 ve üzerinde olan adaylar ise lisans bölümlerine yerleşmeye hak kazanacaktır. Ayrıca yeni sisteme göre 200 üzerinde puanı olan adaylar bu puanını bir sonraki yıl da kullanabileceklerdir. İkinci oturumda ise adayların lise müfredatına dair bilgileri test edilecek.

YKS başlı başına adayların stresini azaltmayı hedef alan bir sistemdir. Bu nedenle adayların yeni sistemle ilgili herhangi bir stres yaşamasına gerek yok. Soru tarzlarında değişiklik olmayacağı gibi adaylar yine aynı derslere çalışmaya devam edecekler. Aslına bakılırsa çalışma sistemi olarak herhangi bir değişikliğe gerek yok. Bu nedenle tavsiyemiz üniversite sınavına hazırlanan adayların daha sıkı bir şekilde aynı derslere çalışmaya devam etmeleridir.

İlgili Kategoriler

Editörün Seçimi



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir