AUZEF Tüm Bölümler Tüm Ders Notları PDF-WORD indir

EkremAkşit
Mesajlar: 1
Kayıt: 01 Ara 2018 22:49
İletişim:

01 Ara 2018 22:56

Ibni sina da mantığın konusu
Dosyaları indirebilmeniz için BURADAN kayıt olmanız gerekiyor.
sacikarailknur
Mesajlar: 1
Kayıt: 03 Ara 2018 01:16
İletişim:

03 Ara 2018 01:36

DERS NOTU NEREDEN EKLENİYOR BULAMADIM
Kullanıcı avatarı
mert.Çevik
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Ara 2018 01:10
İletişim:

04 Ara 2018 01:22

HALK SAĞLIĞI İLK 7 ÜNİTE VİZE SORULARI.pdf
Dosyaları indirebilmeniz için BURADAN kayıt olmanız gerekiyor.
Shaman
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Ara 2018 16:26
İletişim:

04 Ara 2018 16:43

3. yy Slaytlar
Dosyaları indirebilmeniz için BURADAN kayıt olmanız gerekiyor.
tansutuncel
Mesajlar: 2
Kayıt: 04 Ara 2018 17:01
İletişim:

04 Ara 2018 17:13

1.TOPLUMSAL DÜZEN, DAVRANIŞ VE HUKUK KURALLARI
Dosyaları indirebilmeniz için BURADAN kayıt olmanız gerekiyor.
tansutuncel
Mesajlar: 2
Kayıt: 04 Ara 2018 17:01
İletişim:

04 Ara 2018 17:13

1.TOPLUMSAL DÜZEN, DAVRANIŞ VE HUKUK KURALLARI
Kullanıcı avatarı
hüseyin.karanfil
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Ara 2018 22:46
İletişim:

04 Ara 2018 23:07

DEĞERLENDİRME SORULARI
1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi arşiv alanı seçilirken göz önünde bulundurulması gereken etkenlerden değildir?
a) Arşivlenen malzeme güneş ışınlarını direkt olarak almalıdır.
b) Ortam ısısı yazın ve kışın sabit tutulmalıdır.
c) Arşiv alanı havalandırılabilmelidir. Bu nedenle temiz hava girişini sağlayacak havalandırma tertibatı bulundurulmalıdır.
d) Aydınlatma sistemi tüm raflar görülebilecek şekilde kurulmalıdır.
e) Yangın önleme ve alarm tesisatları malzemenin yapısı dikkate alınarak kurulmalıdır.
2. İnsan kaynaklı fiziksel tahribatın temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bilgisizlik ve bilinçsizliktir
b) Belgeleri yanlış taşıma
c) Eserlerde fosforlu kale kullanmak
d) Eserleri bantlarla onarmaya çalışmak
e) Eserleri yanlış depolamak
3. Aşağıdakilerden hangisi biyolojik tahribat gelişmesinde etkili olan nedenlerdendir?
a) Sıcaklık
b) Işık
c) Asidite
d) Hamam böcekleri
e) Yangın
4. Aşağıda seçeneklerin hangisi biyolojik tahribatın engellemesi amacıyla alınması gereken önlemlerden değildir?
a) Kâğıt eserlerin bulunduğu ortamın bağıl nemi % 45–55 arasında sabit tutulmalıdır.
b) Kâğıt eserlerin bulunduğu ortamın sıcaklığı ise -18°C - 28°C arasında sabit tutulmalıdır.
c) Eserlerin ve bulundukları ortamın temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.
d) Yeni gelen arşiv dokümantasyonu dezenfekte edilmeden depoya konulmamalıdır.
e) Eserlerin bulunduğu ortamlarda hiçbir şey yenilip içilmemelidir.
http://ataaofsaglikyonetimi.tr.gg/ Kaynak: Osman ŞAN
5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tabi havalandırmanın taşıması gerek özellikleri içermektedir?
a) Binanın havalandırılması diğer binaların planına yöre yapılır
b) Yüksek sıcak yerlerde daha az sayıda pencere ve kapı koyulur
c) Eğer binaya suni havalandırma koyulacaksa pencere ve kapı sayısı artırılır
d) Suni havalandırmalı bir binada kapı, pencere ve diğer deliklerin hava sızdırmaz bir şekilde yapılması gerekir
e) Suni havalandırması olmayan binalarda tabii havalandırma deliklerinin direkt güneş ışığı alması sağlanmalıdır
6. Aşağıdakilerden hangisi raf tertibatının taşıması gereken özelliklerinden değildir?
a) Eğer çelik raf kullanılacaksa, belgeye zarar vermeyen bir ürün ile paslanmaya karşı korunmuş olması gerekir.
b) Arşiv raf tertibatının en yüksek maliyet ile en yüksek depolama alanını sağlaması gerekir.
c) Eğer çelik raf kullanılacaksa, belgeye zarar vermeyen bir ürün ile paslanmaya karşı korunmuş olması gerekir.
d) Rafların kenarları ve köşeleri keskinse, bunlar fiziksel tahribata sebep olabilecekleri için bunlardan kaçınmak gerekir.
e) Arşiv raf tertibatı, fonksiyonel, dayanıklı, temizlemesi kolay ve şekli basit olmalı ve depolanan malzemeye maksimum korumayı sağlamalıdır.
7. Aşağıdakilerden hangisi arşiv depolarının taşıması gereken özelliklerinden değildir?
a) Yangına karşı dayanıklı duvar, döşeme ve kapıların olması gerekir.
b) Arşiv depolarında ısı 30-38 derece olmalıdır.
c) Arşiv depolarında nem %50-60 oranında tutulmalıdır.
d) Genellikle depo yüksekliği 2.10 veya 2.20 cm. olmalıdır.
e) Raflar metal olmalıdır.
8. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel tahribat gelişmesinde etkili olan nedenlerden değildir?
a) Toz ve kir
b) Su baskınları
c) Yangın
d) Sıcaklık
e) Nem
http://ataaofsaglikyonetimi.tr.gg/ Kaynak: Osman ŞAN
9. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal tahribat gelişmesinde etkili olan nedenler arasında yer alır?
a) Asidite
b) Sıcaklık ve nem
c) Işık
d) Su baskınları
e) Kâğıt güveleri
10. Aşağıdakilerden hangisi arşivlerde hasta kayıtlarının güvenliği için alınan önlemleri içerir?
a) Arşiv girişinde manyetik kart okuyucusu olmalı.
b) Arşiv girişleri manyetik kart okuyuculu olmalıdır.
c) Hırsızlığa karşı korunmalıdır.
d) Hasta dosyaları polikliniklerde ve yatan hasta katlarında işlem gördükleri süre içinde de güvenliği sağlanmalıdır.
e) Kurum çalışanlarına arşive girişine izin verilebilir.
Cevap Anahtarı
1. A, 2.A, 3.D, 4.B, 5.D, 6.B, 7.B, 8.A, 9.A, 10.E
Elrooy
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Ara 2018 07:50
İletişim:

06 Ara 2018 07:55

Auzef- İktisada Giriş 1 sunum dosyası
Dosyaları indirebilmeniz için BURADAN kayıt olmanız gerekiyor.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntü
    Son mesaj

“AUZEF Ders Notları” sayfasına dön

  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

    Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir