Teknolojinin öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesine katkıları nelerdir?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
öğretmenim
Mesajlar: 516
Kayıt: 16 Ara 2017 21:56
İletişim:

27 Şub 2018 14:18

Teknolojinin öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesine katkıları nelerdir?

Teknoloji günümüz çağının tek kelimeyle özetidir bence. Özellikle bilgisayar ve akıllı telefonlar, öğrenmenin en somut hali olmaya başladılar. Bilgiyi görsel, işitsel, etkileşimsel olarak öğreniyoruz. Henüz 2 yaşındaki çocuklarımız su bardağını kavrayamazken ellerindeki kocaman telefonlarla oyun oynayabiliyorlar. Kendileri telefonu açıp oyunlara, fotoğraflara, videolara bakabiliyorlar. Bence yaparak yaşayarak öğrenmenin en somut örneği teknoloji bebekleridir.

Teknoloji sayesinde eğitim daha çok duyu organına hitap ederek yaşayarak ve yaparak bir öğrenme sağlar. Kendi branşım olan Sosyal Bilgilerden örnek verecek olursam; derste simülasyon yardımı ile tarihsel empati etkinlikleri yaptırıp ele alınacak konudaki ve dönemdeki tarihsel şahsiyetler yerine geçen öğrenciler, bu kişilerin yaşadıklarını, onların dönemine göre anlayabilirler. Ayrıca Sosyal Bilgilerde, milli tarih bilinci için müze ziyaretleri ve eğitsel geziler de çok faydalıdır. Birçok okul ülkemizde bazı ulaşım sorunları yaşamakta müze ve gezi faaliyetleri için imkân bulamamaktadır. Eğitimdeki fırsat eşitliği ilkesi gereği teknolojiyi kullanarak, bu öğrencilerin de sanal gezi ve müze faaliyetleri ile yaparak yaşayarak bir eğitim gerçekleştirmiş oluruz.

Teknoloji sayesinde ulaşamadığımız ya da yapılması tehlikeli olan pek çok şeyi sanal ortamda interaktif olarak yapabilmekteyiz. Bu sayede öğrenciler sınıf ortamında gerçekleştiremeyecekleri pek çok etkinliği sanal ortamda gerçekleştirebilmektedir. Bu durum öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar ve onlara bir nevi somut yaşantılar sunar.

Teknolojiyle birlikte bireyler bilgileri etkin olarak, aktif şekilde öğrenirler. Eskiden yaygın olan geleneksel yöntemlerle bilgileri öğretmen kişilere öğretir ve öğrenciler sadece pasif bir alıcıdır. Şimdi ise bilgilere öğrenciler kendileri ulaşıp, kendi bilgilerini buluşlarla ve yarattıkları yeni yapılarla kullanıyorlar. Okullarda ve evlerde tablet, bilgisayarlar, bilgisayar yardımıyla her türlü ses, animasyon, müzik, video, resimleri araştırıp kendi işine faydalı olana karar verebilmekte ve aynı şekilde bireysel hızda öğrenip eksikliklerini, hatalarını görebilmektedirler. Çalışmanın her aşamasında aktiftirler.
Cevapla

“Öğretmenlik Mülakat Soruları” sayfasına dön

  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

    Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir