Okul öncesi öabt

Cevapla
Htckrtl
Mesajlar: 1
Kayıt: 19 Tem 2019 23:56
İletişim:

20 Tem 2019 00:06

Motor Gelişimi
Bu dönem boyunca, okulumuzda yapılan etkinliklerde fiziksel açıdan, yaş özelliklerine uygun bir gelişim göstermiştir. Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri rahatlıkla yapar. Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, resim yapma,boyama, çizme vb. el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilme de çok başarılı. Etkinliklerde süreyi çok iyi kullanıyor. Tek ayak üzerinde durma, tek ve çift ayak ile belli mesafe yol alır.
Bilişsel Gelişimi
Yaşına uygun düzeyde zihinsel beceriye sahip. Bir olaydan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor. Ancak; haftanın günlerini sırası ile söyleme becerisi gelişme halindedir. Evinin adresini yardımla söylüyor fakat telefon numarasını yardımla söylüyor. Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini konu üzerinde yardımla yoğunlaştırıyor. Olayları gözlemleyerek karşılaştırmayı yardımla yapıyor ve olayları oluş sıralamayı yardımla yapıyor.
Dil Gelişimi
Türkçeyi doğru kullanıyor. Yeni ve bilmediği kelimelerin anlamlarını merak ederek soruyor. Arkadaşlarına basit şakalar yapmayı seviyor.Espri anlayışı gelişmiş bir çocuk. Konuşmalarında söz dizimi kurallarını doğru olarak kullanıyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatarak, konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Sözcük dağarcığında yaşının özelliklerini göstermektedir.
Sosyal Duygusal Gelişim
Her zaman kendini ifade edebiliyor.. Başkalarının hakkına saygı göstermede zorlanıyor ve hareketli olduğu için sabırsız davranışlar gösteriyor. Sıra ile konuşma kurallarına uyar. Farklı özellikleri olan arkadaşlarına karşı alaycı tavırlar sergiliyor.Etkinliklere bazen kendisi bazende öğretmenin zorlamasıyla katılarak sorumluluklarını yerine getiriyor.. Grup içerisinde iletişimi kendiliğinden başlatıyor. Olumlu-olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor.
Özbakım Becerileri
Doğru beslenmenin önemini bilmektedir. Öz bakımını istenilen nitelikte yerine getirebilmektedir. Eşyalarını koruyabilmekte, giysilerini asabilmekte ve düzenli olabilmektedir. Tehlikeli olan durumları söyler.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur.Acil durumlarda başvurulabilecek telefon numaralarını söyler.
Görüş ve Öneriler
Çocuğunuzda saldırganlık, karşı gelme, inadına istenmeyen davranışı yapma vb. gibi davranışlar baş gösteriyorsa sizlere sinyaller veriyor demektir. Onunla iletişime girerek rahatsız olduğu durumu öğrenmeye çalışın.Çocuğunuzun çok fazla televizyon izlemesine izin vermeyin. Mümkünse birlikte izleyerek yönlendirici olun. Aşırı şiddet ve gerçek dışı öğeler içeren filmleri izlememesi için tedbir alın.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntü
    Son mesaj
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

    Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir