Egitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi Testi

CEVAP YAZ
kpssci
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Mar 18, 2017 2:52 pm
İletişim:

Egitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi Testi

Mesaj gönderen kpssci » Cmt Mar 18, 2017 8:08 pm

Egitim Bilimleri GELISIM PSIKOLOJISI testi

1. Bir psikolog: 0-1 yas arasi, çocugun temel güven duygusunu kazanmasi gerekir. Bu dönemde temel güven duygusu kazanilmadigi takdirde, daha sonra kazanilmasi güçtür. demektir.

Bu psikolog hangi gelisim ilkesini vurgulamaktadir?

A) Gelisim nöbetlesedir
B) Gelisim genelden özeledir
C) Gelisimde kritik dönemler vardir
D) Gelisim bastan ayagadir
E) Gelisimin belli asamalari vardir

(Cevap C)

2. Ahmet önceleri bütün basketbolcülerin uzun boyla oldugunu düsünmektedir.
Sonralari ise kisa boylu bir basketbol oyuncusu görmüs ve genelde uzun boylu
olmalarina ragmen kisa boylu basketbolcü olabilecegini de anlamistir.
Ahmetin önceki ve sonraki düsünceleri asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir?

A) Özümleme-özümleme
B) Özümleme-uyumsama
C) Uyumsama-dengeleme
D) Dengeleme-uyumsama
E) Örgütleme-özümleme
(Cevap B)

3. 4 yasindaki Ayse oyuncak bebegi balkonda kaldigi için üsüdügünü ve hastalandigini düsünerek oyuncak bebegi içeri almistir. Aysenin bu davranisi Piagetnin bilissel gelisim açisindan hangi kavramla açiklanir?

A) Canlandirmacilik
B) Sembolik oyun
C) Tepki
D) Içsellestirme
E) Ben merkezcilik
(Cevap )

4. Çevresel etkilere maruz kalmadan türe özgü organizmadaki biyolojik gelisim sürecine ne denir?

A) Dogustan donanim
B) Olgunlasma
C) Hazirbulunusluk
D) Gelisme
E) Gelisim

(Cevap B)

5. Bir çocuk okula geldigi ayni yoldan eve dönebiliyor. Piagete göre bu çocuk hangi dönemdedir?

A) Islem öncesi
B) Somut islemler
C) Soyut islemler
D) Duyusal motor
E) Islem sonrasi

(Cevap B)

6. Seni dolandirmayan birini sen de dolandirmamalisin Kohlbergin
ahlak gelisiminde hangi evreye denk gelir?

A) Ceza ve itaat
B) Kontaks ve toplumsal yasa
C) Evrensel ahlak ilkeleri
D) Karsiliklilik
E) Araçsal iliskiler egilimi

(Cevap E)

7. Asagidakilerden hangisi islem öncesi dönemdeki çocugun ben
merkezci oldugunu gösterir?

A) Arkadaslariyla oynamasi
B) Kendisinin sevdigi yemegi arkadasinin da sevdigini
düsünmesi
C) Nesneleri islevleri disinda kullanmasi
D) Bebegi düstügünde caninin acidigini düsünmesi
E) Tek yönlü siniflama yapabilmesi

(Cevap B)

8. Dersleri çok iyi olmayan ilkögretim 3. Sinif ögrencisine ögretmeni; senin ilerde basarili olabilecegini biliyorum demistir. Ögretmenin bu sözü ile Eriksonun hangi gelisim dönemi vurgulanmistir?

A) Güvene karsi güvensizlik
B) Bagimsizliga karsi utanma ve süphecilik
C) Giriskenlige karsi suçluluk
D) Kimlik kazanmaya karsi rol karmasasi
E) Basariya karsi asagilik duygusu

(Cevap E)
9. Karsilastigi bir kaza sirasinda karsilasilan kisinin sosyal statüsüne bakmaksizin kurtarilacak kisinin hayati önem derecesini göze alan kisi hangi ahlak girisimi dönemindedir?

A) Evrensel ahlak
B) Saf çikarci egilim
C) Kisilerarasi uyum
D) Ceza ve itaat egilimi
E) Sosyal sözlesme egilimi

(Cevap A)

10. Asagidakilerden hangisi Vygotskynin egitim ile ilgili görüslerinden birisi degildir?

A) Çevrenin insan üzerindeki etkisini önemser
B) Isbirlikçi ögrenmeyi savunur
C) Sosyal çevreyi önemser
D) Ögrencinin bilissel gelisiminin esas kaynagi kisisel psikolojik süreçlerdir
E) Sosyolojik süreçleri önemser

(Cevap D)
11. Asagidakilerden hangisi kritik dönemin özelligidir?

A) Belli ögrenme yasantilarini gerektirir
B) Gelisim bu dönemlerde yavaslar
C) Bilissel gelisim alaninin ön plana çiktigi bir dönemdir
D) Duyussal ögrenmelerin agirlik kazandigi bir dönemdir.
E) Çevresel uyarici ve olaylarin çocugun gelisim ve ögrenmesi
üzerinde daha kuvvetli etkiye sahiptir
(Cevap E)

12. Ayse hanim kizina hiçbir kisitlama getirmiyor ve hiçbir seyine karismiyor. Ayse hanimin bu davranisini asagidakilerden hangisi açiklar?

A) Demokratik tutum benimsemis
B) Asiri koruyucu tutum benimsemis
C) Kizini hiç sevmiyor.
D) Çocuk yetistirmede izin verici tutumu benimsemistir.
E) Asiri cezalandirici tutum benimsemistir
(Cevap D)

CEVAP YAZ

“EĞİTİM BİLİMLERİ DERS NOTLARI PAYLAŞ” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir