Bir Öğretmen’in Serzenişi !!!



Facebook Paylaşım Gruplarından Alıntıdır!

Kendi öğrencilerimde ve okulumdaki diğer öğrencilerde gözlemlediğim genel bir tablo var. Sizlerde durum nasıl merak ediyorum. Bu sebeple kendi öğretmenliğimi sorgular oldum.

1) Öğrencilerin dünya yansa umrunda değil. Ne bir ödül ne bir ceza, ne yazılıdan düşük not almak hiç bir şey onları harekete geçiremiyor.

2) Yazılı sonuçlarını okuduğumda aldığı düşük nota gülen öğrencilerim var.

3) Aileler öğrenci üzerinde kontrol sağlayamadığı için hocam biz söyleyince yapmıyor bir de siz söyleseniz havasındalar.

4) Kimi aileler hocam benim çocuğumun kapasitesi bu deyip çocuğunun başarısızlığını kabullenmiş durumdalar. Eğitim düzeyi düşük ailelerin çocuklarına bir şey diyemiyorum ama lise, yüksek okul mezunu velilerim bile çocuklarının durumunu kabullenmiş durumda.

5) İlkokul için temel gereklilikler olan 4 işlem becerisi, yazılı ve sözlü olarak kendini ifade edebilme becerisi, toplum kurallarına uyma becerisini basit düzeyde halen gösteremeyen öğrencilerim var bu beni bir hayli üzüyor.

6) Bir şey yazmamız gerekiyorsa yine miiiii, oooooooffffff, yazmayalım öğretmenim… sesleri yükseliyor…

7) Sınıfta devamlı bir uğultu var. Bu uğultuyu kesmek için alçak sesle konuşmak, herkes susana kadar durmak, sınıfta belirli bir noktaya geldiğimde herkesin susması gerektiğini hatırlatmak, bağırmak, öfkelenmek, öğrencilere düzeylerine göre çalışmalar vererek boş kalmamalarını sağlamak hiç biri işe yaramıyor. 2 dakikalık bir sessizlikten sonra yine ders dışı konuşmalar ve uğultu…

8) Bütün bunların sebebinin başta benim ders işleyiş tarzım olabileceği gibi öğrencinin sınıfta kalmayacağını bilmesi, Alo 147 öğretmen şikayet hattı ve öğrencisinin egosunu şişirdikçe şişiren her şeyin üzerinde tutan veli tutumları olduğunu düşünüyorum.

Anne, baba ve çocuğun elinden düşmeyen telefonlar, tabletler, bilgisayarlar; sosyal medya ve oyun bağımlılığı da bu durumda etkili. Sizler de durum nasıl ve bu tür sorunlardan kurtulmak için bulduğunuz, deneyimlediğiniz etkili çözümler var mı?

İlgili Kategoriler

Editörün Seçimi



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir